- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDrie slachtoffers door brand Werkendam

Drie slachtoffers door brand Werkendam

- Advertentie -

Delen

Bij de brand in Werkendam zijn zondag 2 mei drie mensen omgekomen. Dat meldt de politie. Ze werden ’s avonds aangetroffen in het uitgebrande appartement boven Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen en Interieurbouw aan de Beatrixhaven.

De brand in de woning werd even voor 08.00 uur gemeld door een omwonende. Direct rukten de hulpdiensten met groot materieel uit. Voor een gecoördineerde inzet werd al snel GRIP 1 afgekondigd. De brandweer zette meer dan 200 brandweerlieden en 33 voertuigen in, waaronder blusvoertuigen, hoogwerkers en een drone. Ook werd gebruik gemaakt van een blusboot van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

Instortingsgevaar

Even later breidde de brand uit naar een naastgelegen appartement, waarvan de bewoners tijdig wisten te ontkomen, en het bedrijf eronder. Rond 15.30 uur was de brand onder controle.

Toen er geen warmte- en instortingsgevaar meer was, ging de politie zondagavond het appartement in. Hier trof zij de lichamen van twee personen aan. Later op de avond werd het derde lichaam aangetroffen.

Onderzoek moet uitwijzen wie de slachtoffers zijn. Waarschijnlijk zijn het arbeidsmigranten. Als hun identiteit is vastgesteld, zullen de nabestaanden worden ingelicht.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -