Drie gewonden bij aanvaring met Watertaxi

0
Rotterdam - Zaterdagmiddag 12 mei rond 15.28 uur zijn negen personen te water geraakt op de Maas ter hoogte van het Leuvenhoofd in Rotterdam. De mensen zijn te water geraakt door een aanvaring tussen een watertaxi en een roeiboot. De hulpdiensten zijn hiervoor massaal uitgerukt en kregen op het water ondersteuning van ondermeer een aantal watertaxi's, de havendienst en de zeehavenpolitie. Mede hierdoor waren de drenkelingen snel uit het water. De drenkelingen worden op dit moment op de kade bij het Leuvenhoofd nagekeken door het ambulancepersoneel. In totaal worden er vier personen door ambulances vervoerd naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De mensen die te water geraakt zijn betreffen buitenlandse toeristen. Zij krijgen van de brandweer droge kleding omdat ze in hun ondergoed staan. Hierna zullen zij worden overgebracht naar het politiebureau om te gaan douchen en de gemeente gaat voor opvang van deze mensen zorgen.

Zaterdagmiddag 12 mei zijn in Rotterdam twaalf personen te water geraakt bij een aanvaring tussen een Watertaxi en een motorsloep. Daarbij raakten drie mensen gewond. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Maas ter hoogte van het Leuvehoofd.

De hulpdiensten rukten massaal uit en kregen op het water ondersteuning van onder meer Watertaxi’s, de Havendienst en de Zeehavenpolitie. Er werd ook een helikopter ingezet.

Alle twaalf opvarenden van de sloep vielen door de aanvaring in het water. De drenkelingen werden snel gered.

Op de kade bij het Leuvehoofd zijn ze nagekeken door ambulancepersoneel. Drie mensen moesten met botbreuken voor behandeling naar het ziekenhuis. Een van hen had ook een beenwond veroorzaakt door een schroef.

foto: AS Media

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.