- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGroningse vaartochten met museumschip

Groningse vaartochten met museumschip

- Advertentie -

Delen

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verzorgt deze zomer weer vaartochten met de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf Gideon in opdracht van Provinciale Waterstaat.

Het museumschip maakt dit jaar een nieuwe tocht door het prachtige Groninger Landschap. Vanuit Reitdiephaven vertrekt de Emma via de sluis Dorkwerd naar Garnwerd en Winsum, langs de oude steenfabrieken naar Onderdendam.

Na de lunch met uitzicht op de Zijlvesterbrug volgt een wandeling  onder leiding van een bevlogen gids door het oude dorpshart van  Onderdendam, langs gebouwen met de architectuur van de Amsterdamse School. De dag wordt afgesloten met een huiskamerconcert in DE KERK van architect Wiersema. Een taxi brengt de deelnemers terug naar Groningen.

 

Vijf zaterdagen

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert deze tocht in samenwerking met DasjaGoud en DE KERK van Stichting Oude Groninger Kerken. De vaartochten vinden plaats op vijf zaterdagen: 2 en 30 juni, 7 juli, 4 en 18 augustus. De kosten voor dit arrangement, inclusief koffie en lunch, bedragen 65 euro per persoon.

Er kunnen per keer twaalf mensen mee. De Emma is geschikt voor mindervaliden. Bel voor informatie en om te boeken (050) 312 22 02 of mail naar [email protected].

foto: De Emma in het Reitdiepgebied (foto Antrude Oudman)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -