- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDordtse gemeenteraad maakt ligplaats Binnenvaartmuseum definitief

Dordtse gemeenteraad maakt ligplaats Binnenvaartmuseum definitief

- Advertentie -

Delen

Het tijdstip was symbolisch, vindt Jos Hubens van Vereniging De Binnenvaart, maar om vijf voor twaalf dinsdagavond 22 september besloot de voltallige gemeenteraad van Dordrecht dat de kade voor De Biesboschhal aan het Wantij definitief wordt toegewezen als ligplaats voor de René Siegfried, Lashbak CGS 6013 en Veerdienst 3.

Daarmee heeft het Binnenvaartmuseum eindelijk zekerheid. De mogelijkheid bestaat dat er nog meer historische schepen komen, samen met Leefwerf De Biesbosch.

Binnenvaartdocumentatiecentrum

De gemeenteraad besloot ook dat De Biesboschhal niet verkocht hoeft te worden. Verhuur is ook een optie, op voorwaarde dat dat kostendekkend kan.

Vereniging De Binnenvaart heeft daar, samen met andere partijen, al een plan voor: ‘De Biesboschhal Next Level’. De vereniging zou 500 tot 600 vierkante meter willen huren: het deel van de hal aan de kant van het Wantij. Daar zou dan het Binnenvaartdocumentatiecentrum moeten komen.

“Op deze wijze kan De Biesboschhal de verbinding vormen tussen de twee locaties van het Binnenvaartmuseum, de Zuidelijke insteekhaven” aldus Hubens. “Met de Franse motor Marot en de huidige ligplaats in het Wantij met de René Siegfried, Lashbak CGS 6013 en Veerdienst 3.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -