- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDoesburgse terminal is operationeel

Doesburgse terminal is operationeel

- Advertentie -

Delen

Na afronding van de laatste baggerwerkzaamheden is Container Terminal Doesburg operationeel. Eigenaar Rotra zet een eigen, 85 meter lang schip in en verzorgt meerdere wekelijkse afvaarten.

Met de eigen terminal zet Rotra in op duurzamer en efficiënter transport voor verladers door de verschuiving van transport over de weg naar het water. “Productiebedrijven in de regio kunnen hierdoor competitief blijven produceren”, aldus het bedrijf.

Rotra noemt Container Terminal Doesburg al versterking voor de regio als logistieke hotspot en de verbinding vanuit Gelderland met het achterland in Duitsland en de rest van Europa. De terminal met overslagterrein is gesitueerd tussen de eerder gerealiseerde rondweg en de oever van de Dode arm van de IJssel aan de noordzijde van Rotra’s bedrijfsperceel.

 

Multimodaal LNG-vulstation

De terminal is voorzien van een multimodaal LNG-vulstation. Het station wordt ingezet voor het afvullen van zowel binnenvaartschepen als vrachtauto’s. Met de ingebruikname van het station stimuleert Rotra het gebruik van LNG als alternatieve, schone brandstof. Dat initiatief is ondersteund door de Europese Unie met een bijdrage uit het TEN-T-programma.

 

foto: De terminal is voorzien van een multimodaal LNG-vulstation. (archieffoto Rotra)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -