- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDerde Lean & Green Star voor BCTN

  Derde Lean & Green Star voor BCTN

  - Advertentie -

  Delen

  BCTN heeft van Connekt de derde Lean & Green Star ontvangen. Het Nijmeegse bedrijf is daarmee zowel in Nederland als in België de eerste inland terminal die deze prestigieuze ster heeft behaald. Het is een erkenning voor de gerealiseerde CO2-besparing.

  De derde ster is voor BCTN een bevestiging van de ecologische manier van transport en overslag van containers via water, aldus CEO Joop Mijland. “Al jaren zijn wij bezig om onze logistieke dienstverlening zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Elke keer komen we een stap dichter bij een emissieloze operatie.”

  “De terminal Den Bosch is al bijna zo ver, dankzij de vernieuwende logistieke activiteiten en equipment. Ook hebben we geïnvesteerd in het optimaliseren van containermoves van de kraan en om de efficiency van de bezettingsgraad van de schepen te verhogen die in het BCTN-netwerk opereren. Inmiddels is ook de handtekening gezet voor de bouw van twee elektrische barges. Deze zullen gaan varen voor de terminal in Den Bosch.

  Op de lange termijn zullen de andere terminals volgen. BCTN streeft naar volledige duurzaamheid in zijn gehele netwerk aan inland terminals verdeeld over Nederland en België.

   

  Tien bedrijven

  De derde Lean & Green Star is deze keer toegekend aan slechts tien bedrijven in Nederland. BCTN heeft binnen een jaar de vereiste minimale 5 procent reductie van CO2 behaald. (ten opzichte van het basisjaar 2016).

  BCTN begon in 1987 met een containerterminal in Nijmegen. Inmiddels telt het netwerk acht inland terminals in Nederland en België.

   

  Lean & Green

  Lean & Green is binnen Europa het meest toonaangevend programma op het gebied van duurzame logistiek. Het stimuleert organisaties om met elkaar te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die gelijktijdig milieubelasting reduceren en tot efficiëntere bedrijfs-en /logistieke processen leiden. Lean & Green wordt uitgevoerd door Connekt, het onafhankelijke netwerk voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit. TNO toetst of deelnemende bedrijven voldoen aan de Lean & Green-normen.

  Foto: Jennifer Muller

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -