Danube STREAM-partners gaan door met samenwerken

0

In Boedapest hebben de deelnemers aan het project Danube STREAM de resultaten van hun samenwerking geëvalueerd en afspraken gemaakt over het vervolgtraject. Het door de Europese Unie gefinancierde project liep na tweeënhalf jaar eind september ten einde.

Binnen het project bundelden negen partijen uit zeven Europese landen hun krachten om kwaliteitsstandaarden voor de Donau-scheepvaart uit te werken. De coördinatie was in handen van de Oostenrijkse vaarwegbeheerder via donau. Het doel was de grensoverschrijdende samenwerking tussen vaarwegbeheerders in de Donau-landen te verbeteren en het vaarwegmanagement te harmoniseren.

Digitale kaarten

Samen hebben de projectpartners onder meer de digitale scheepvaartkaarten verbeterd en ter beschikking gesteld via het gezamenlijk ontwikkelde D4D-portaal. Het is ook gelukt om actuele informatie aan te bieden over de nautische omstandigheden op de Donau en de beschikbaarheid van ligplaatsen.

Met de ‘Danube Reports’ hebben de partners jaarlijks statistieken verstrekt over goederenvervoer op de Donau. Daarnaast hebben ze een handboek ontwikkeld voor milieuvriendelijk onderhoud aan de rivier en een educatieve video gemaakt over het werken met Inland ECDIS.

Om de samenwerking niet te laten stranden bij het einde van het project hebben de partners in Boedapest Service Level Agreements ondertekend. Ze willen gezamenlijk blijven werken aan een stabiele toekomst voor de binnenvaart op de Donau.

foto: De vertegenwoordigers van de negen samenwerkende partijen (foto via donau)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.