- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen-werven krijgen zonnepanelen

Damen-werven krijgen zonnepanelen

- Advertentie -

Delen

Damen Shipyards Group laat zonnepanelen installeren op een aantal van haar Nederlandse werven. Gezamenlijk zullen de installaties ongeveer 12 MW elektriciteit per jaar leveren.

Projectmanager Gerard Kornet legt uit: “Bij Damen hebben we altijd een langetermijnvisie. Het maakt deel uit van onze cultuur als familiebedrijf; we willen de duurzaamheid van het bedrijf garanderen voor de volgende generatie. Dit betekent dat wat we doen zowel winstgevend als afgestemd moet zijn op de omgeving waarin we actief zijn. We hebben hier een sterke focus op en denken steeds na over initiatieven die kunnen bijdragen aan een duurzame maritieme industrie.”

Acht Nederlandse werven

In totaal worden 42.000 zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van productiefaciliteiten op acht Nederlandse Damen-werven. Gezamenlijk beslaan ze ongeveer 75.000 m2 en generen ze straks 13 procent van de energie die jaarlijks nodig is voor de activiteiten van Damen in Nederland.

De eerste werf die van zonnepanelen is voorzien, is Damen Shipyards Gorinchem West. Eind augustus volgen Damen Dredging Equipment Nijkerk en Damen Shipyards Hardinxveld. Later dit jaar volgen Damen Maaskant Shipyard Stellendam en Amels. Damen Verolme, Damen Shiprepair Rotterdam en Damen Shipyards Gorinchem Oost zijn in 2020 aan de beurt.

Projectmanager Gerard Kornet. (foto’s Damen)

Buitenland

Dit is nog maar het begin, stelt Kornet: “We zijn het programma verder aan het ontwikkelen en beoordelen de haalbaarheid van het uitrollen van meer zonnepanelen, maar ook windenergie, voor onze andere scheepswerven. Ook die in het buitenland. Waar we ook ter wereld werken, we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze activiteiten zo schoon mogelijk zijn.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -