- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCora van Nieuwenhuizen stopt per direct als minister

Cora van Nieuwenhuizen stopt per direct als minister

- Advertentie -

Delen

Cora van Nieuwenhuizen stopt als minister van Infrastructuur en Waterstaat, zo is vandag bekend gemaakt. De VVD-politica wordt per 1 oktober voorzitter van Vereniging Energie-Nederland. Van Nieuwenhuizen vertrekt vandaag al. Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie volgt haar per direct op.

Vereniging Energie-Nederland heeft Cora van Nieuwenhuizen vanmorgen benoemd tot voorzitter. Zij neemt het stokje over van Medy van der Laan, die zes jaar aan het roer stond. Het bestuur van Energie-Nederland is verheugd over de komst van Cora Nieuwenhuizen. Vicevoorzitter Roger Miesen zegt: “De komende periode is cruciaal. Er zijn belangrijke besluiten nodig om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen. Daarom zijn wij erg blij dat we een voorzitter hebben gevonden die met haar ervaring en daadkracht de komende essentiële fase in de energietransitie vanuit Energie-Nederland kan begeleiden.”

Gewaardeerd

De in de binnenvaart zeer gewaardeerde Van Nieuwenhuizen was sinds 26 oktober 2017 minister van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet-Rutte III. Sinds 15 januari zijn zij en het kabinet demissionair. De VVD’er is bijna vijftien jaar politiek actief. In 2007 werd ze lid Gedeputeerde in Noord-Brabant. Van 2010 tot 2014 was ze lid van de Tweede Kamer. Vervolgens was de Europarlementariër, totdat ze minister werd.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -