Mark Harbers beoogd minister IenW

0
Mark Harbers (campagnefoto VVD)

Mark Harbers (1969) wordt vrijwel zeker de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Daarmee blijf het departement in handen van de VVD.

Harbers, nu nog Tweede Kamerlid, was in Rutte III staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, met als portefeuille Asiel en Migratie. Hij trad in 2019 af toen bleek dat onder zijn verantwoordelijkheid was de cijfers van ernstige criminaliteit door asielzoekers waren verbloemd.

De VVD-politicus werd in 2007 havenwethouder in Rotterdam (als opvolger van de overwerkte Roelf de Boer). Daar stapte hij in 2009 – samen met collega Jeannette Baljeu – op omdat hij het er niet mee eens was dat islamoloog Tariq Ramadan van de gemeenteraad mocht aanblijven als fors betaalde adviseur van de stad na een kwestie rond homodiscriminatie.

Rutte IV: 10 januari aan de slag

Harbers is naar verwachting de opvolger van zijn partijgenoot Barbara Visser, die op 31 augustus Cora van Nieuwenhuizen – ook VVD – verving nadat zij lobbyist werd voor de energiesector.

De namen van alle ministers van het vierde kabinet-Rutte zijn bekend. Die van de staatssecretarissen nog niet. Het is de bedoeling dat de nieuwe regeringsploeg op 10 januari wordt beëdigd.

 

Voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 2021 noemde Harbers treinen als een van zijn expertises. (illustratie van website VVD)

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.