Groen licht voor nieuwe huisvesting Maritieme Academie Harlingen

0
ontwerp nieuwbouw huisvesting Maritieme Academie Harlingen
De nieuwe huisvesting voor leerlingen is aan het begin van schooljaar 2023-2024 klaar. (illustratie Penta Architecten)

De nieuwbouw van Maritieme Academie Harlingen kan doorgaan. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het stedenbouwkundig plan. De nieuwe huisvestingslocatie wordt vanaf volgend jaar op het parkeerterrein naast de huidige school aan de Almenumerweg in Harlingen gebouwd. Aan het begin van schooljaar 2023-2024 wordt het gebouw in gebruik genomen.

 “Wij zijn ontzettend blij dat het college van b&w groen licht geeft voor onze nieuwbouwplannen”, zegt Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie Harlingen.

In het nieuwe gebouw, waarvan het schetsontwerp afkomstig is van Penta Architecten, komen onder andere een restaurant met koffiecorner, een grote centrale ruimte aan het water en slaapkamers voor 150 leerlingen.

Woonruimte voor leerlingen

Het grootste deel van de leerlingen vmbo Maritiem en Techniek van de Maritieme Academie Harlingen en een deel van de leerlingen van Nova College Scheepvaart woont tijdens de schoolweken intern in de huisvesting. Mintjes: “Onze leerlingen komen uit heel Nederland. Niet iedereen kan iedere dag op en neer reizen naar school. Bovendien is het voor de leerlingen met de uitstroomrichting Rijn-, binnen- en kustvaart vanaf het derde jaar verplicht om op de huisvesting te verblijven. Zo bereiden we ze zo goed mogelijk voor op het leven op een schip.”

“De huidige huisvesting, die deels is gevestigd in het monumentale pand aan de Stationsweg, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het brengt te veel onderhouds- en stookkosten met zich mee. Met de nieuwbouw zijn we voorbereid op de toekomst. Het gebouw is een stuk duurzamer en wordt echt een aangename woonruimte voor onze leerlingen.’

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.