- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsControleactie: twee overtredingen met ontgassen

Controleactie: twee overtredingen met ontgassen

- Advertentie -

Delen

Op verschillende plaatsen in Nederland is afgelopen weken gecontroleerd op varend ontgassen. Bij de gecoördineerde controleactie van de Landelijke Eenheid Politie en Inspectie Leefbaarheid en Transport zijn twee binnenvaarttankers beboet.

Dichtbevolkt gebied

Na meldingen door snuffelpalen (e-noses), een burgermelding en handhaving met een politiedrone is bij vier schepen aan boord nader onderzoek gedaan. In twee gevallen was na onderzoek geen sprake van een overtreding van de ADN-regels, meldt. De twee andere waren wél in overtreding.

Eén tankschip ontgaste op de Lek in dichtbevolkt gebied. Het ging daarmee door tot in stedelijk Rotterdam. Een andere binnenvaarttanker ontgaste benzinedampen en dat is in strijd met de ‘Regeling benzinevervoer in mobiele tanks 2006’. Dit schip deed dat ook nog eens in dichtbevolkt gebied. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maakte tegen beide veroorzakers proces-verbaal op.

Drones

De Landelijke Eenheid (LE) van de politie was actief met drones op het Schelde-Rijnkanaal en het Hollandsch Diep bij de monding van de Dordtsche Kil. In totaal werden 37 tankschepen gecontroleerd, waarbij agenten bij één schip aan boord nader onderzoek deden. De tanker voldeed echter aan de regels voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

De LE raadpleegt de inspecteurs van de ILT regelmatig over de ADN-regelgeving en de Regeling benzinevervoer. Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en de DCMR Milieudienst Rijnmond hebben een groot aantal e-noses en geven regelmatig meldingen van mogelijk varend ontgassen door aan de ILT. De inspectiedienst werkt met andere omgevingsdiensten, waaronder Midden- en West-Brabant, samen om de inzet van e-noses uit te breiden.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -