Boek ‘Rotterdamse Baantjer’ begint met vondst in binnenschip

0

De vijfde detectiveroman van Paul Dieudonné, de ‘Rotterdamse Baantjer’, is verschenen. Rechercheur De Klerck en moord in scène begint met de vondst van een geladen pistool in de lading van een binnenschip.

Dat schip vaart op de Noord ter hoogte van Kinderdijk. De schipper neemt contact op met rechercheur De Klerck van het Rotterdamse hoofdbureau, waarna een spannend verhaal volgt. Actueel ook, want de vondst hangt samen met een gewelddadig conflict tussen rappers uit Rotterdam.

Rappers

Schrijver Paul Dieudonné liet zich voor zijn nieuwste verhaal inspireren door berichten over geweld tussen drillrappers in Rotterdam. Hij combineerde dat met de oude vete tussen rappers van de Westkust en de Oostkust van Amerika. Die vete leidde tot de dood van de rappers Tupac Shakur en Notorious B.I.G.

In Rechercheur De Klerck en moord in scène is er een conflict tussen de Leftbank Militia uit IJsselmonde en Da Rotting Thugz uit Crooswijk. Als de politie het lijk van rapper Robin Breidenbach uit de Nieuwe Maas vist, lijkt het erop dat het bezongen geweld in praktijk is gebracht.

Rellen op de Coolsingel

Terwijl hij aan dit verhaal werkte, hoorde Paul Dieudonné over de vele geweldsincidenten in zijn geboortestad. Dat deed hem besluiten het boek aan de politie op te dragen. De recente rellen op de Coolsingel tonen volgens hem het belang van ordehandhaving aan.

Paul: “We vergeten wel eens dat politiemensen hun werk onder grote druk doen, met gevaar voor eigen leven. Sommigen raken getraumatiseerd. Ik wilde iets doen. Ik zag het raakvlak met het geweld in mijn boek. Daarom kom ik met dit gebaar, om publiekelijk mijn waardering uit te spreken voor het werk dat de echte politie in de regio Rijnmond verricht.”

Rechercheur De Klerck en moord in scène is verkrijgbaar bij de boekhandel en op internet. Het kost 9,95 euro. Meer informatie over de auteur en de serie is te vinden op www.rechercheurdeklerck.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.