- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsContargo start lijndienst vanuit Dourges

Contargo start lijndienst vanuit Dourges

- Advertentie -

Delen

Contargo is een nieuwe containerlijndienst met twee retourvaarten per week gestart vanuit het Noord-Franse Dourges. Daarmee is de multimodale inlandterminal verbonden met de zeehavens Antwerpen en Rotterdam.

Contargo breidt zijn netwerk in Noord-Frankrijk voor het containervervoer over het water uit. De directe lijndiensten tussen Antwerpen en Rotterdam en Delta 3, de LDCT-terminal in Dourges is een aanvulling op het gecombineerd vervoer via de containerterminal in Valenciennes.

Twee schepen

De twee retourvaarten per week worden uitgevoerd door twee binnenvaartschepen met elke een capaciteit van 78 TEU. Vervoerd worden alle soorten containers, inclusief die met gevaarlijke goederen (m.u.v. de klassen 1 en 7) en reefers.

Contargo North France organiseert voor deze transporten ook het voor- en natransport per truck. De vervoerstijd tussen Antwerpen en Dourges bedraagt 30 uur en voor de route Rotterdam-Dourges is dat 40 uur.

Met een jaarlijks transportvolume van 2,1 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken binnen Europa. Contargo beschikt over 24 containerterminals in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland en exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen.

Valenciennes

‘Om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt, hebben wij besloten om ons netwerk met de terminal in Dourges uit te breiden, alwaar wij een groot ontwikkelingspotentieel zien. Dit komt boven op de regelmatige diensten die wij sinds jaar en dag met Valenciennes, de belangrijkste terminal voor zeecontainers in de regio, onderhouden”, aldus Gilbert Bredel, directeur van Contargo North France.

“In totaal exploiteren wij zeven binnenschepen met een totale wekelijkse capaciteit van meer dan 1.200 TEU voor het multimodale containervervoer in Noord-Frankrijk.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -