- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOnderhoud kan sluisdeuren Maastricht niet meer redden

Onderhoud kan sluisdeuren Maastricht niet meer redden

- Advertentie -

Delen

Vier deuren van de sluizen in de Zuid-Willemsvaart moeten volledig worden vervangen. Het gaat om de Bosscherweg en het Bassin in Maastricht. Ze zijn er te slecht aan toe om weer opgeknapt te worden, zoals de bedoeling was.

Dat is een tegenvaller voor Maastricht: de kosten vallen nu ruim 1,5 miljoen euro hoger uit dan de 400.000 euro die voor het onderhoud was gereserveerd. De vervanging wordt door Mourik Infra uitgevoerd: in de winter van 2023/2024 is sluis 20 bij het Bassin aan de beurt, een jaar later sluis 19 aan de Bosscherweg.

Afgekeurd

Uit eerdere reparaties, waaronder die van eind vorig jaar, bleek dat belangrijke sluisonderdelen, zoals de scharnieren, vernieuwd moesten worden. Daarvoor moeten de sluizen twaalf weken drooggezet worden. Omdat de oude voorzieningen daarvoor ook afgekeurd zijn, moet men die ook vervangen. Dat geldt eveneens voor de fundering.

Aan aannemer Mourik is – vooruitlopend op een formeel ja van de gemeenteraad – alvast opdracht gegeven voor de klus. Het bedrijf heeft aangegeven dat het bij uitstel niet kan garanderen dat het tijdig met de voorbereidingen kan beginnen.

tekst: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -