- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsConoship ontwerpt emissievrije coaster Zulu Mass

Conoship ontwerpt emissievrije coaster Zulu Mass

- Advertentie -

Delen

Conoship International heeft het ontwerp gepresenteerd van de Zulu Mass, een emissievrij shortsea containerschip met een capaciteit van 200 TEU. De opdrachtgever is het Belgische Zulu Associates.

Het concept heeft inmiddels van Lloyds Register het Approval in Principle gekregen. De Zulu Mass zal volledig elektrisch gaan varen en worden aangedreven door modulaire, uitwisselbare energiecontainers. Die maken gebruik van batterijen en/of op waterstof. Naast de emissievrije elektrische aandrijving zal het schip worden uitgerust met extra windaandrijving. Conoship onderzoekt ook de haalbaarheid van golfslagaandrijving.

Onbemand varen

Het schip is ontworpen om onbemand te varen. België heeft sinds 2021 een wettelijk kader voor proefprojecten met onbemande vaartuigen op de Noordzee. Onlangs heeft het land een overeenkomst gesloten met het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Daardoor hoeft maar één keer een vergunning te worden aangevraagd en niet in elk land afzonderlijk.

De Zulu Mass gaat varen voor Anglo Belgian Shipping Company. Het dochterbedrijf van Zulu Associates zet het schip in voor groene corridors tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -