Schip verliest duwbak bij Boppard

0

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus is op de Rijn beneden Boppard een duwbak losgeraakt van een koppelverband. Dat meldt de politie van Rijnland-Palts.

De melding kwam om 03.54 uur binnen bij de waterpolitie van Koblenz. De reviercentrale van Oberwesel wist te vertellen dat de duwbak met een bemanningslid erop werd meegevoerd door de stroming.

De schade is nog onbekend, maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak was een nautische beoordelingsfout van de schipper.

Draaien

Toen patrouilleboten van de waterpolitie van St. Goar en Koblenz de plaats van het ongeval naderden, troffen ze het duwende schip 10 kilometer stroomafwaarts aan. Daar was de breedte van de vaargeul groot genoeg voor de schipper om te draaien zodat hij de duwbak weer kom oppikken.

Intussen had het bemanningslid de ankers laten zakken en was de bak na bijna 4 kilometer tot stilstand gekomen, nadat de ankers eindelijk voldoende grip hadden.

Boeien

Tijdens het onderzoeken van de duwbak werden twee groene markeringsboeien en de koppelketting aangetroffen aan de kont van het vaartuig. De verantwoordelijke riviermeester gaf het schip toestemming om tot aan de monding van de Moezel te varen, waar het verband weer kon worden samengesteld.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.