Grote brand bij visserijbedrijf op Urk

0

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus heeft op een industrieterrein op Urk bij een visserijbedrijf brand gewoed. In het bedrijf aan het Keteldiep lag veel vistuig opgeslagen; het nylon materiaal zorgde voor grote rookoverlast in de omgeving.

De achter het pand gelegen woning met rietenkap is gespaard gebleven. Dat geldt ook voor het tweede deel van het pand, maar daar is grote waterschade ontstaan door het blussen. In dit bedrijf lag onder andere gebruikte en nieuwe scheepselektronica opgeslagen zoals radars, hydro units en generatorsets.

Niets meer te redden

Het was een grote uitslaande brand. De brandweer van Urk rukte uit met vijf brandweerwagens en kreeg assistentie van andere brandweerkorpsen uit de regio. Omliggende panden beschermen en behouden had voor de brandweer prioriteit.

Toen de brandweer ter plaatse kwam was er namelijk niets meer te redden aan het deel van de bedrijfshal waar vissers hun spullen hadden opgeslagen. Naar de oorzaak van het totaal uitgebrande bedrijfspand wordt nog onderzoek gedaan.

tekst: Evert Bruinekool

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.