- Advertentie -
- Advertentie -
HomeVideoNieuwe afvalcontainers in Rotterdam gaan alleen met app open

Nieuwe afvalcontainers in Rotterdam gaan alleen met app open

- Advertentie -

Delen

Op 6 maart neemt Havenbedrijf Rotterdam nieuwe afvalcontainers voor schippers in gebruik in het haven- en industriegebied. Ze werken met de app van Connect4Shore.

Het gaat om bovengrondse afvalcontainers die voorzien zijn van een vulgraadmeter, toegangscontrole en dus ook een containermanagementsysteem. Ze zijn in principe alleen bestemd voor binnenvaartschippers. Die kunnen toegang krijgen met de app Connect4Shore. Dat is de app waarmee schippers ook gebruik kunnen maken van walstroom en tappunten voor drinkwater in de Rotterdamse haven.

De nieuwe afvalcontainers vervangen de grijze bakken die specifiek bestemd zijn voor huishoudelijk afval van binnenvaartschippers bij openbare ligplaatsen. Op termijn worden ook de afvalcontainers voor vrachtwagenchauffeurs en recreanten vervangen.

Een van de nieuwe afvalcontainers speciaal voor de binnenvaart. (foto Ries van Wendel de Joode)

Ook in Dordrecht

De afgelopen tijd heeft Havenbedrijf Rotterdam met stickers op de nu nog openstaande containers duidelijk gemaakt dat deze verandering zou worden doorgevoerd. Vanaf 6 maart kunnen binnenvaartschippers zonder de Connect4Shore-app hun huishoudelijk afval niet meer kwijt in de haven van Rotterdam.

Het gaat om de bovengrondse afvalcontainers bij openbare ligplaatsen in het Rotterdamse haven- en industriegebied en in Dordrecht. In binnenstedelijk Rotterdam worden er in de nabije toekomst ook nog een aantal geplaatst. Ze zijn allemaal voorzien van een verbeterd vulgraadsysteem waardoor de containers alleen hoeven worden geleegd als dat echt nodig is, aldus Havenbedrijf Rotterdam.

Oogje in het zeil

Medewerkers houden in het begin “een extra oogje in het zeil, zodat snel ingegrepen kan worden, mocht er zich eventueel een storing voordoen”. Maar Havenbedrijf Rotterdam heeft “het volste vertrouwen dat het systeem goed gaat functioneren”.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -