BVB laat belang van transport over water zien met factsheets

0

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) brengt vier nieuwe factsheets uit met elk een eigen thema: vervoer, vergroening, vloot en vaarwegen. Ze geven inzicht in het belang en de relevantie van vervoer over water.

De factsheets bieden voor (Europese) verladers, (semi-)overheden en andere geïnteresseerden snel en overzichtelijk informatie met de belangrijkste statistieken, grafieken en aanvullende gegevens omtrent de vier thema’s.

Thema’s

Waardevol Transport, het boekje dat het BVB voorheen uitgaf, had het doel om de logistieke ketens en goederenstromen wereldwijd, in Europa en specifiek in Nederland, in kaart te brengen. De inhoud gaf aan welke mogelijkheden er zijn om verantwoorde keuzes te maken en een duurzame groei te realiseren. Wegens de prijzige productie is BVB overgegaan op de website www.binnenvaartcijfers.nl, waar de meest actuele cijfers te vinden zijn.

Om tijdens werkbezoeken nog wel iets tastbaars achter te kunnen laten heeft het BVB nu de themagebonden factsheets uitgebracht. De waarde van vaarwegen, de binnenvaart als schone modaliteit, nu en in de toekomst, het vervoer en de vloot worden erop uitgelicht. Bargelink, IVR, Panteia en het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) hebben elk een factsheet mede mogelijk gemaakt.

Aanvragen

Exemplaren kunnen opgevraagd worden bij het Bureau Voorlichting Binnenvaart via [email protected] of via het bestelformulier op de website. Ze zijn tevens digitaal als download beschikbaar op de website www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl/downloads.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.