- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBouwers Sluis Terneuzen bereiken diepste punt

Bouwers Sluis Terneuzen bereiken diepste punt

- Advertentie -

Delen

Het buitenhoofd van de Nieuwe Suis Terneuzen heeft zijn diepste punt bereikt. De bodem van dit sluishoofd, aan de kant van de Westerschelde, ligt op -22 meter NAP. De inmiddels droge bouwkuip is zo’n 25 meter diep.

Ter gelegenheid daarvan kwamen donderdag 24 september de leden van de stuurgroep en de projectdirecteuren samen om het diepste punt van het buitenhoofd vanaf het uitkijkpunt te bekijken en deze mijlpaal te vieren.

Veilige en gesloten bouwkuip

Het maken van de droge bouwkuip van het buitenhoofd was een hele operatie, melden de bouwers. “We hebben eerst tot -11 meter NAP droog ontgraven. De kuip is vervolgens vol met water gezet om tot -22 meter NAP nat te ontgraven. Vervolgens hebben we een bodem gemaakt van onderwaterbeton. Daarna is de kuip stap voor stap droog gezet.”

Nu wordt het grondwater onder de bodem van de bouwput weggepompt. “Dat spuiten we in de omgeving terug. Deze retourbemaling is nodig om de druk op de bouwkuip te verlagen en door het terug te spuiten, blijft in de omgeving het grondwater gelijk.”

“Nu er een veilige en gesloten bouwkuip is ontstaan, kunnen we aan de slag met de complexe betonwerken die nodig zijn voor de deurkassen, brugkelder en nivelleersysteem.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -