- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoskalis gaat baggeren in Duitsland

Boskalis gaat baggeren in Duitsland

- Advertentie -

Delen

‎Boskalis heeft drie contracten aangenomen voor kustbeschermings- en havenonderhoudsactiviteiten in Duitsland. Deze baggercontracten hebben voor het Nederlandse bedrijf een gezamenlijke waarde van 45 miljoen euro en gaan de komende maanden van start.

Het eerste contract is voor het verbeteren van de bestaande kustverdediging op het eiland Wangerooge om de bewoners van het eiland te beschermen tegen overstromingen. Boskalis voert het samen met een lokale Duitse partner uit in opdracht van WSA Weser-Jade-Nordsee. Het gaat om de versterking van de strekdammen en oeverbescherming door middel van onder meer 200.000 ton steen. Naast een backhoe dredger zet Bosklais een aantal splijtbakken in. De werkzaamheden gaan in november van start en zijn naar verwachting eind 2021 klaar.

Vaargeul Weser

Een andere opdracht van WSA Weser-Jade-Nordsee behelst het onderhoud van een 90 kilometer lang deel van de vaargeul van de Weser, tussen Nordenham en Bremerhaven. In een tweejarig onderhoudscontract zal Boskalis in totaal circa 14 miljoen kubieke meter zand en slib baggeren, dat op aangewezen locaties langs de rivier zal worden gedeponeerd. Boskalis zet hiervoor een middelgrote sleephopperzuiger in. De baggerwerkzaamheden starten begin 2021 en duren tot eind 2022.

Haven van Emden

Het derde contract dat Boskalis binnenhaalde, is gegund door Niedersachsen Ports. Het gaat om het onderhoud van de haven van Emden. Vanaf 1 november moet Boskalis de haven twee jaar lang op de vereiste diepte houden. Daarvoor wordt met een sleephopperzuiger jaarlijks circa 2,7 miljoen kubieke meter zand en slib verwijderd.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -