- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBomvol programma ZomerWelVaart 

Bomvol programma ZomerWelVaart 

- Advertentie -

Delen

Vandaag is het maritieme festival ZomerWelVaart in het Groningse A-Kwartier begonnen. Dit jaar staat de Hanzegeschiedenis centraal. Drie dagen lang  vormen de historische Hoge en Lage der A het decor van tal van festiviteiten. Op zes prachtige historische schepen is van alles te beleven. Aan de wal wordt de bezoeker verrast met muziek, kunst en activiteiten. Van suppen en rondvaarten tot de gezellige kraampjes van de Zeldzaam Mooie markt, het Kidsplein en een kunstroute van lokale kunstenaars.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is dit weekend gratis toegankelijk met een gevarieerd, bomvol  programma. In het museum draait een animatiefilm over Groningen in de middeleeuwen en de nieuwe tentoonstelling ‘Koffie, vers(ch) gebrand!’ is te bezichtigen.

Kinderen kunnen meedoen aan een middeleeuwse piratenpuzzeltocht dwars door het museum. Op de binnenplaats kunnen kleine bezoekers het kindertheater bijwonen en plaatsnemen in de onderzeeër van Kapitein Kosto.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gratis toegankelijk op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 30 juli van 11.00 tot 17.00 uur.

 

 

Bij de nostalgische tentoonstelling ‘Koffie, vers(ch) gebrand!’ komen herinneringen aan vroeger automatisch bovendrijven. Op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur verzorgt gastconservator Carin van de Wal van museum Het Behouden Blik een rondleiding bij de tentoonstelling. Op zaterdag kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur zelf vers gebrande koffie proeven bij de zomerse koffieproeverij van Stads Kovvie Branderie.

foto: Antrude Oudman

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -