- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBeele bedenkt betere afdichting uitlaat powerpack

Beele bedenkt betere afdichting uitlaat powerpack

- Advertentie -

Delen

Dieselgeneratoren in de vorm van kant-en-klare powerpacks op containerformaat zijn met name rondom de uitlaat van de dieselgeneratoren kwetsbaar als het om waterdichtheid gaat. Het gevaar van corrosie ligt op de loer, terwijl het binnenkomende water ook ernstige gevolgen kan hebben voor de betrouwbaarheid van de elektrische installatie. Om dat te voorkomen, komt Beele Engineering nu met uitlaatafdichtingen op basis van het Nofirno-afdichtsysteem.

Dat afdichtsysteem is gebaseerd op het hoogwaardige Nofirno-rubber, dat volgens Beele een levensduur heeft van vijftig jaar. Het systeem kan een maximale temperatuur van +180 °C continu aan. Dat bleek volgens de bedenkers ruim voldoende voor de uitlaat van een power pack: bij een draaiende dieselmotor werd op de uitlaatdemper een temperatuur gemeten van maximaal +130 °C. In de doorvoering was de maximale temperatuur +70 °C graden.

Eigen ontwikkeling

Beele Engineering is specialist op het gebied van afdichtingsoplossingen voor brandveiligheid, waterdichtheid en gas- en rookdichtheid. Het Nofirno-systeem is een eigen ontwikkeling van Beele Engineering en wordt eveneens door het bedrijf uit Aalten zelf geproduceerd. Dat het alle facetten van het productieproces in eigen hand heeft, garandeert volgens Beele een hoge product- en dienstkwaliteit en maakt maatwerkoplossingen mogelijk.

Voor offshore-toepassingen, met strenge eisen aan brandveiligheid, is het gunstig dat het systeem de waterafdichtende functie combineert met een zeer hoge brandwerendheid.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -