Boek bewijst resultaat innovatiesubsidies

0

De Subsidieregeling Maritieme Innovatie (SMI) en de Subsidieregeling Innovatie Binnenvaart (SIB) leverden oplossingen voor een schone, veilige en energie-efficiënte scheepvaart en slimme logistieke concepten op.. De regelingen resulteerden in 99 zeer diverse innovatieprojecten. Een aantal daarvan is nu gebundeld in het boek Innovatie in de zee- en binnenvaart dat donderdag 9 juni door de maritieme sector werd overhandigd aan Mark Dierikx, directeur-generaal Maritieme Zaken van het ministerie. "De maritieme sector moet keihard aan de slag om haar duurzame voorsprong op andere modaliteiten te behouden en uit te bouwen. Innovatie is hiervoor de sleutel", aldus Dierikx bij de overhandiging van het boek.

De Subsidieregeling Maritieme Innovatie ondersteunde sinds de start van de regeling in 2007 in totaal zestig projecten met ruim 7,2 miljoen euro. De Subsidieregeling Innovatie Binnenvaart ondersteunde vanaf de start van de regeling in 2007 39 projecten met in totaal ruim 4 miljoen euro.
Uit de innovatieprojecten blijkt bijvoorbeeld dat in combinatie met gestructureerde onderhoudssystemen en 24-uurs ondersteuning vanaf de wal, maritiem officieren op een veilige wijze de taken over kunnen nemen van een hoofdwerktuigkundige. Ook is onderzoek gedaan naar mogelijkheden om brandstof te besparen door andere manieren van voortstuwing en optimalisatie van de romp van schepen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.