BLN-KSV: 40 nieuwe Shell-tankers absoluut schadelijk voor tankvaart

0

Als Shell veertig nieuwe binnenvaarttankers, aangedreven op LNG, in de markt zet, is dat ‘absoluut schadelijk voor de tankvaartmarkt’, hoe milieuvriendelijk de schepen ook zullen zijn. Dat stelt BLN-Koninklijke Schuttevaer. De brancheorganisatie heeft op 18 april in ESO-verband een brief aan de Europese Commissie gestuurd waarin zij haar zorgen over deze ontwikkeling uitspreekt.

Een van de punten die de ESO in de brief aansnijdt, is dat stimulering van LNG in de binnenvaart positief is, maar dat Europese subsidies benut zouden moeten worden vergroening van de bestaande vloot. Als er extra capaciteit aan de markt wordt toegevoegd, is dat onwenselijk, aldus de Europese Schippers Organisatie. Zeker aangezien er al een structurele overcapaciteit is in de tankvaart.

 

Ledenvergadering

Tijdens de bijeenkomst van de ledengroep Tankvaart voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van BLN-Koninklijke Schuttevaer op 8 mei komt dit onderwerp uitgebreid ter sprake, stelt de vereniging op haar website. ‘We zullen samen met ondernemers uit de tankvaart inventariseren welke consequenties deze ontwikkeling heeft. Ondertussen blijven we druk uitoefenen door het onderwerp via alle mogelijke kanalen onder de aandacht te brengen.’

 

Tankvaartondernemer Hens van Buren stuurde maandag 20 april een open brief naar Shell en De Binnenvaartkrant. Die is hier te lezen. 

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.