Baan in maritieme sector boeit

0

De maritieme sector en de offshore zijn onverminderd in trek bij studenten en (jonge) werkzoekenden. De standhouders op MOCE 2015, de natte banenbeurs in Rotterdam, werden woensdag 22 april als vanouds bestormd door de bezoekers. Meteen al bij de opening was het zeer druk – een vertrouwd beeld op het Navingo Maritime & Offshore Career Event.

Wie eenmaal binnen was in Beurs-WTC haastte zich langs de aanwezige bedrijven en overheidsinstanties om te zien en horen welke banen ze beschikbaar hebben. De één is nog uitdagender en lucratiever dan de andere.

 

Vele smaken

Rederijen, offshorebedrijven, scheepsbouwers en nog veel meer smaken waren er. Op de meeste stands konden kandidaten zich inschrijven voor vacatures, maar ook voor opleidingen. Rond de beurs waren tal van bedrijfspresentaties bij te wonen.

MD4_2470
Harold Linssen opende de beurs door de bel te luiden.

De officiële opening werd verricht door Harold Linssen. De managing director van Keppel Verolme is Rotterdamse Havenman van het Jaar. Die titel ontving hij mede om zijn inzet om jongeren te interesseren voor een aan in de maritieme sector of scheepsbouw. Voordat hij de scheepsbel luidde ten teken dat de banenrace op MOCE gestart was, vertelde hij dat de carrièrebeurs een goed middel is om ambitieuze jongeren en bedrijven met elkaar in contact te brengen.

 

 

 

Drukte bij de ingang, waar bezoekers zelf hun badge moesten uitdraaien.
Drukte bij de ingang, waar bezoekers zelf hun badge konden uitdraaien.

 

Ook het Loodswezen trok weer veel belangstellenden. (foto’s Tekst & Toebehoren)
Ook het Loodswezen trok weer veel belangstellenden. (foto’s Tekst & Toebehoren)

 

MD4_2497

 

MD4_2478

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.