- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaartparlementariër Herzog draagt stokje over

Binnenvaartparlementariër Herzog draagt stokje over

- Advertentie -

Delen

In Berlijn heeft de binnenvaart op 7 november afscheid genomen van Gustav Herzog (SPD), die jarenlang coördinator was van de parlementaire commissie binnenvaart. Dit is het aanspreekpunt voor de binnenvaart in het Duitse parlement.

De ‘Parlamentarische Gruppe Binnenschifffahrt’ (PGBi) lobbyt voor de ontwikkeling van de binnenvaart en de vaarwegen. Ze bestaat sinds 1994 en heeft sinds deze zomer een nieuwe samenstelling. De leden zijn nu Eckhard Pols (CDU/CSU), Andreas Mrosek (AfD), Bernd Reuther (FDP), Jörg Cezanne (Linke), Claudia Müller (Grüne) en Mathias Stein (SPD). De uit Kiel afkomstige Stein, die zeventien jaar bij de WSV werkte, volgt Herzog op als coördinator van de PGBi.

Wind en regen

De binnenvaartavond in Berlijn had als motto ‘een frisse wind voor de binnenvaart’, hoewel ‘een beetje regen’ wellicht toepasselijker was geweest. De sector maakte kennis met de nieuwe leden van de PGBi en ging in discussie over infrastructuur, digitalisering, ligplaatstekorten, emissie-eisen en vlootvernieuwing.
Ook werd een laatste oproep gedaan om de vaartrechten in Duitsland per 1 januari 2019 af te schaffen, wat hopelijk vandaag (8 november) in het parlement wordt besloten. Daarnaast hopen sectorvertegenwoordigers op extra personeel voor de WSV.

Medestrijder en sparringpartner

Gustav Herzog werd door BDB-voorzitter Martin Staats en BöB-voorzitter Joachim Zimmermann bedankt voor zijn jarenlange engagement als medestrijder en sparringpartner van de binnenvaart. Hij werd overladen met bloemen, wijn en een scheepsmodel.

Herzog, die zich binnen het parlement gaat richten op digitalisering, hield nog een laatste keer een pleidooi voor de sector. Die is volgens hem de ruggengraat van de Duitse economie.

tekst en foto: Sarah De Preter

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -