Binnenvaart vraagt Schultz om hulp

0

Tijdens een vergadering over de situatie met de Waldhof op de Rijn bij de Lorelei hebben de binnenvaartorganisaties besloten minister Schultz om hulp te vragen en haar invloed aan te wenden bij haar Duitse collega’s om ervoor te zorgen dat de scheepvaart zo snel mogelijk weer op gang komt. Ze vragen de minister van Infrastructuur en Milieu ook om Nederlandse hulp en expertise aan te bieden om de doorgang van de gehele scheepvaart zo snel mogelijk te realiseren.

Verder hebben de brancheorganisaties gezamenlijk gevraagd om bij de Centrale Commissie voor de Rijnvaart aan te dringen om “op zo kort mogelijke termijn maatregelen te treffen die het mogelijk maken om bij incidenten sneller en effectiever een vrije doorvaart te garanderen”. Ook verzoeken ze de minister om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om bedrijven die door de stremming grote verliezen oplopen financieel te compenseren.
De brancheorganisaties hebben Martin van Dijk, voorzitter van de Internationale Afdeling van Koninklijke Schuttevaer, gevraagd als woordvoerder namens hen op te treden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.