Binnenvaart laat zich op 16 maart van beste kant zien

0

Zaterdag 16 maart presenteert de binnenvaart zich aan heel Nederland. De Dag van de Binnenvaart is een initiatief van de samenwerkende branche. Op diverse locaties verspreid over Nederland zijn belangstellenden tussen 10.00 en 15.00 uur welkom om de binnenvaart te beleven en meer te weten te komen over de bedrijfstak: het belang voor de Nederlandse economie, het werk, de opleidingen, enzovoort.

De coördinatie is in handen van Bureau Voorlichting Binnenvaart en European Inland Navigation Promotion. Binnenvaartopleidingen, brancheorganisaties, varende ondernemers, havenbeheerders, terminals, scheepsbouwers en andere bedrijven doen mee.

Promotie

Op tal van locaties in het land zijn tussen 10.00 en 15.00 uur leuke en interessante activiteiten te bezoeken en beleven. Karel Uyldert van EINP is blij dat het idee door veel mensen, organisaties en bedrijven is omarmd. “Het doel is om met z’n allen de buitenwereld te laten zien hoe mooi die binnenvaart is. Wie kan er nou tegen de promotie van je eigen bedrijfstak zijn? Daar hebben we allemaal baat bij.”

Hij hoopt dat mensen uit de binnenvaart rondvertellen, aan bekenden en op social media, dat op 16 maart de open dag van de binnenvaart is. We hebben banners gemaakt die partijen die meedoen op hun website kunnen zetten en rondsturen via hun mails. “Zodat zoveel mogelijk mensen in contact komen met deze mooie branche. Onbekend maakt onbemind.”

Vooraf aanmelden

Belangstellenden kunnen die dag een schip bezoeken, maar ook een kijkje nemen op een scheepswerf, een containerterminal, een bezoek brengen aan een verkeerscentrale, zelf een simulator uitproberen en nog veel meer.

Alle binnenvaartscholen werken mee en verzorgen activiteiten. In veel gevallen vormen ze ook het vertrekpunt naar andere locaties in de regio.

Voor de meeste activiteiten dient men zich vooraf aan te melden. Dat kan via www.dagvandebinnenvaart.nl. “Soms is dat nodig vanuit veiligheidsoogpunt, soms is er per sessie een maximum aan het aantal mensen. Zoals bij de vaartochten en de simulators. Zo voorkomen we ook dat mensen lang moeten wachten.”

Schepen bezoeken

“Als er nog meer bedrijven of scheepseigenaren willen meedoen, dan horen we dat graag. Het mooiste zou zijn als zich nog meer schepen aanmelden en op 16 maart bijvoorbeeld bij een van de scholen liggen. Zodat het publiek kan ervaren hoe het er aan boord uitziet. Maar dat is voor varende ondernemers lastig te plannen; dat snappen we. Tot op het laatste moment kunnen we dat nog inpassen.” Er zijn in elk geval schepen te bezoeken in Harlingen, Zaandam en Urk.

“In relatief korte tijd hebben we met z’n allen een mooi programma samengesteld. We zullen de dag gezamenlijk evalueren en kijken of er dingen beter kunnen. Die zullen er ongetwijfeld zijn. Dat nemen we dan mee voor volgend jaar. Je moet ergens beginnen… we willen er een jaarlijks evenement van maken en kunnen nog flink groeien.”

Kijk voor meer informatie op www.dagvandebinnenvaart.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.