- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart gezamenlijk achter strategische arbeidsmarktagenda

Binnenvaart gezamenlijk achter strategische arbeidsmarktagenda

- Advertentie -

Delen

Mariska van der Starre is er – namens het BVB – binnen een jaar in geslaagd de voltallige binnenvaart achter een strategische arbeidsmarktagenda te krijgen. Dat pleit voor haar kwaliteiten als organisator, maar het is zeker ook een signaal hoe ernstig de situatie is met het personeelstekort in de binnenvaart. Dinsdag 29 mei presenteerde zij in Gorinchem – voorafgaande aan de beurs Maritime Industry – die agenda aan een groep vertegenwoordigers van de scheepvaart, van onderwijsinstellingen en andere betrokkenen. Vertegenwoordigers van 35 verschillende organisaties plaatsten hun handtekening onder de intentieverklaring om de agenda, genaamd ‘Alle Hens aan Dek’ tot een succes te maken.

 

Toekomstbestendig plan

Verreweg het belangrijkste element van het plan dat Mariska presenteerde, is dat het een gezamenlijk, toekomstbestendig initiatief is. “Het tekort aan werknemers in de binnenvaart is te groot, loopt in de honderden, maar niemand weet precies hoeveel het er zijn. Dit kun je niet maken”, hield Mariska haar gehoor voor. “We moeten laten zien dat we deze sector serieus nemen en komen met een toekomstbestendig plan, waarin helder uiteen wordt gezet wie waarvoor verantwoordelijk is.”

Ze liet zien hoe de voorgenomen organisatie in elkaar steekt, met een duidelijke regiegroep – door sommigen in de zaal omschreven als ‘taskforce’ – die de aansturing verzorgt. “Eerst moet precies in kaart worden gebracht hoe groot het probleem precies is, zodat we ook kunnen meten wat de resultaten zijn.” Reeds in juni moet de agenda compleet zijn gemaakt met duidelijke omschrijving van de verschillende projecten.

Al in een eerder stadium is gebleken dat er een lange reeks van verschillende facetten is die aandacht behoeven: van de kinderen op de basisschool tot en met loopbaanbegeleiding van de schippers en matrozen.

foto: alle ondertekenaars van de intentieverklaring. (foto Martin Dekker)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -