Binnenschip overvaart sloep

0

Op zaterdagavond 22 mei heeft op het afgesloten IJ in Amsterdam een aanvaring plaatsgevonden tussen een binnenvaartschip en een pleziervaartuig. Het binnenvaartschip voer over de sloep heen, waardoor de twee opvarenden te water raakten. Zij konden door de bemanning van een draagvleugelboot van Connexxion weer uit het water worden gehaald.

Het ongeluk gebeurde om ongeveer 21.00 uur aan de Piet Heinkade achter het Centraal Station. De binnenvaartschipper (49) uit het Duitse Dorfprozelten verklaarde dat de sloep hem tegemoet kwam vanuit de richting van de Oranjesluizen. Het binnenvaartschip voer in tegengestelde richting en was op weg naar een ligplaats bij de Oranjesluizen. De binnenvaartschipper verwachtte de sloep bakboord aan bakboord te kunnen passeren, maar op zo’n 20 meter van de kop van het binnenvaartschip stak de sloep onverwacht over. Het met 1.000 ton sojaschroot geladen schip kon de sloep niet meer ontwijken en voer erover heen.

De twee opvarenden van de sloep, een 38-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Amsterdam, raakten bij de overvaring te water. Zij zijn met lichte onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Inmiddels hebben zij het ziekenhuis weer verlaten.

De Waterpolitie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de schipper van de sloep voor slecht zeemanschap.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.