"Denk nu al aan laad- en loswallen" 

0

De PvdA Noord-Holland wil goederenvervoer over water stimuleren. De statenleden Gohdar Massom en Ed Wagemaker hebben daarom in Provinciale Staten een motie ingediend die vraagt om in de Provinciale Structuurvisie rekening te houden met toekomstige locaties voor laad- en loswallen in Noord-Holland.

PvdA-statenlid Gohdar Massom, bekend als voorvechter van de binnenvaart, licht de motie toe: “Goederenvervoer over water is een aantrekkelijk alternatief voor het wegverkeer, waarmee het overbelaste wegennet in Noord-Holland kan worden ontlast. Bovendien is de binnenvaart milieuvriendelijk: per ton vracht stoot een schip zesmaal minder CO2 uit dan een vrachtwagen.”

Op verschillende plekken bestaan initiatieven om een laad- en loswal te realiseren. Gohdar Massom: “Deze initiatieven kunnen een impuls betekenen voor de Noord-Hollandse economie en kunnen de transport- en de logistiek functie van Nederland als distributieland versterken. Planologische knelpunten vormen echter vaak een hinder bij de aanleg van laad- en loswallen. De PvdA wil daarom dat de realisatie van laad- en loswallen in de Provinciale Structuurvisie mogelijk wordt gemaakt.”

Donderdag 27 mei stemmen Provinciale Staten Noord-Holland over de verschillende ingediende moties en amendementen bij de Provinciale Structuurvisie.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.