- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBijzonder eerbetoon aan overleden Jan Schuurman

Bijzonder eerbetoon aan overleden Jan Schuurman

- Advertentie -

Delen

‘Tij en Tijd wachten op niemand’, meldt de overlijdenskaart van Jan Schuurman, die op 31 augustus overleed. De Spakenburgse bottervloot ging massaal naar buiten; twintig botters bewezen woensdag 6 september de laatste eer aan Schuurman, die zelf schipper van de botter BU 16 was.

Rond 17.00 uur klonk uit een middeleeuws kanon een daverend saluutschot. Ruim een half uur lang was de haven gestremd doordat de ene na de andere botter de haven invoer om de laatste eer te bewijzen aan de markante schipper van de BU 16. De schipper was door de bemanning van de botter op het voordek geplaatst; de familie stond in de kuip. Onder luid geloei van de sirene van de visafslag waren honderden mensen getuige van het eerbetoon.

Lee Towers zong diverse nummers als ode aan Jan Schuurman en cabaretier Freek de Jonge trad tijdens de bijeenkomst in de studio van de schipper op. In die studio namen tal van artiesten uit binnen- en buitenland cd’s op. Jan en Paul Schuurman runden samen een mobiel multimediabedrijf, gespecialiseerd in video- en audioproducties voor dvd, cd en tv.

tekst en foto Evert Bruinekool

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -