- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBewezen: schip is niet boosdoener bij luchtvervuiling in binnenstad

Bewezen: schip is niet boosdoener bij luchtvervuiling in binnenstad

- Advertentie -

Delen

Het is nu bewezen: de binnenvaart heeft geen negatieve invloed op de luchtkwaliteit in steden langs de Rijn. Enkele jaren geleden ontstond in Duitsland commotie over dit thema. Eind 2018 wilde de burgemeester van Keulen Rijnschepen zelfs verplichten met beperkte snelheid langs Keulen te varen.

Het milieuambt in Noordrijn-Westfalen heeft tussen 2016 en 2022 samen met Europese partners de luchtkwaliteit langs de Rijn in kaart gebracht. In de havens van Neuss en Düsseldorf werden 19 meetpunten ingericht, in de haven van Duisburg 28. Ook bij Lobith en Bad Honnef is het stikstofdioxidegehalte in de lucht gemeten.

Geen rol

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de emissies van scheepsmotoren nauwelijks een rol spelen in binnensteden. Al op een afstand van 100 meter van de Rijn merkt men er amper nog wat van.

Vooral het wegvervoer is in steden de belangrijkste luchtvervuiler. Dit geldt zelfs voor een meetpunt vlak bij de haven van Neuss. In de havens van Neuss en Duisburg werd minder stikstofdioxide in de lucht gemeten dan op druk bereden stukken snelweg.

Delen

- Advertentie -

Meer

2 reacties

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -