HGK had moeilijk jaar door corona

0
tanker van Imperial
In 2020 nam HGK de Europese binnenvaartvloot van Imperial over, waarmee de groep zijn multimodale vervoers- en overslagactiviteiten in de toekomst fors kan uitbreiden. (foto HGK)

Met een winst van 10,3 miljoen euro heeft HGK Groep (Häfen und Güterverkehr Köln) zijn resultaat uit 2019 kunnen evenaren. 2020 was voor de groep echter een moeilijk jaar. Dankzij eenmalige baten op vastgoedgebied was het financieel resultaat alsnog positief.

Vrijwel alle marktsegmenten waarin HGK actief is, gingen gebukt onder de coronacrisis. Alleen voor de business units Netwerk, Techniek en Vastgoed waren de gevolgen minder groot.

Minder overslag en vervoer

Daarentegen zijn de overslagactiviteiten wel zwaar getroffen door de coronacrisis. HGK Logistics & Intermodal (de neska-groep) heeft 1 miljoen ton minder goederen overgeslagen en vervoerd. Bij dochterbedrijf HTAG daalden de overslag en het vervoer met bijna 2 miljoen ton. RheinCargo, de joint venture van HGK en Neuss Düsseldorfer Häfen, vervoerde minder per spoor. De overslag in de zeven binnenhavens van RheinCargo bleef nagenoeg op hetzelfde niveau.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.