Bergers trekken tanker vlot

0

Bergers van Multraship Salvage en Bergingsbedrijf Polderman hebben maandagavond de eerder op de dag gestrande tanker vlotgetrokken en veilig naar diep water gesleept. Het schip was, geladen met 650 ton zwavelzuur, op de Oosterschelde vastgelopen ter hoogte van Stavenisse, in de Witte Tonnenvlije. De bergingsoperatie werd in overleg met RWS Zee & Delta en de Veiligheidsregio Zeeland uitgevoerd.

Bergingssleepboot Zephyrus rukte direct na de melding uit vanaf zijn bergingsstation in Stavenisse, doch het water bleek al te ver gevallen om het schip nog hetzelfde getijde vlot te kunnen trekken. Onmiddellijk werd een bergingsteam gemobiliseerd, alsmede de sleepboten Delta en Charlie, bergingsvaartuig Multrasalvor 3 en een leeg tankschip om indien nodig de lading te kunnen overslaan.

Gedurende het vallende en later weer opkomende water werd het schip nauwkeurig gecontroleerd. Omstreeks 20.30 uur, net voor hoog water, slaagden de bergingssleepboten er met moeite in de binnenvaarttanker 2 vlot te trekken. De tanker werd vervolgens in diep water gebracht en geïnspecteerd. Er werd geen lekkage of visuele schade waargenomen. Het schip kon zijn reis op eigen kracht vervolgen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.