- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBelgische havens 13 februari plat

Belgische havens 13 februari plat

- Advertentie -

Delen

Op woensdag 13 februari is in België een grote landelijke staking. Overheidsinstanties, openbaar vervoer, bedrijven en havens liggen grotendeels plat.

De vakbonden hebben de staking uitgeroepen na het mislukken van loonoverleg met de regeling. Ook haven- en vervoersvakbond BTB eisen meer loon: “De voorbije jaren werd heel wat door onze strot geramd, ondanks ons verzet : loonmatigingen, de indexsprong, verhoging van de pensioenleeftijd. Daarnaast is er ook de nieuwe loonwet die de marge voor sectorale onderhandelingen steeds kleiner maakt. En er is nog steeds geen regeling voor de zware beroepen. Wij zouden met maximaal 0,8 % voor 2 jaar kruimels krijgen, terwijl de bedrijven minder werkgeversbijdragen betaalden, en de vennootschapsbelastingen daalden.”

Een van de essentiële eisen is een verhoging van de minimumlonen. “We willen naar 14 euro per uur, of 2300 euro per maand!

Het Gemeenschappelijk Vakbondsfront Havens van België roept iedereen op om thuis te blijven. Het lijkt erop alsof daar massaal gehoor aan wordt gegeven.

foto: archieffoto Havenbedrijf Antwerpen

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -