- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBaggerschip Boskalis vaart op frituurvet

Baggerschip Boskalis vaart op frituurvet

- Advertentie -

Delen

‎Koninklijke Boskalis Westminster zet samen met biobrandstoffenleverancier GoodFuels een nieuwe stap in het ‘Boskalis on Bio’-programma. Na het succesvol toepassen van zogenoemde ‘drop-in’ blends (een mengsel van lichte biobrandstof en fossiele gasolie) laat het bedrijf de Willem van Oranje als eerste baggerschip ter wereld varen op 100 procent biostookolie.

Deze zwavelvrije, duurzame brandstof is volledig vervaardigd uit afgewerkt frituurvet en bevat geen fossiele bestanddelen. Hierdoor wordt een substantiële CO2-reductie van 90 procent gerealiseerd.

Wereldprimeur

Deze wereldprimeur voor Boskalis is een resultaat van het testprogramma ‘Boskalis on Bio’, dat in 2015 samen met motorenfabrikant Wärtsilä en GoodFuels is gestart. Met dit programma zet Boskalis in op de realisatie van een forse CO2-reductie voor zowel schepen als voor droog grondverzetmaterieel en vrachtwagens. Inmiddels heeft Boskalis op zowel bagger- als offshore-schepen en droog grondverzetmaterieel met succes diverse biobrandstofblends getest als alternatief voor fossiele brandstoffen. Bijvoorbeeld bij de aanleg van het natuurgebied Marker Wadden en de aanleg van de exportkabel naar het offshore-windpark Borssele.

Willem van Oranje

De 143 meter lange sleephopperzuiger Willem van Oranje is in 2010 in gebruik genomen, beschikt over een beuncapaciteit van 12.000 kubieke meter en heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van 13.870 kW. Dit veelzijdige baggerschip kan baggeren tot een diepte van 62 meter en wordt wereldwijd ingezet voor de meest uiteenlopende maritieme infrastructuurprojecten.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -