- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoskalis bestelt grote sleephopperzuiger bij Royal IHC

Boskalis bestelt grote sleephopperzuiger bij Royal IHC

- Advertentie -

Delen

Goed nieuws voor Royal IHC: Boskalis heeft bij de werf een contract getekend voor de bouw van een grote sleephopperzuiger. De gunning van het contract volgt op een uitvoerige ontwerpfase. Het schip krijgt een beuncapaciteit van 31.000 m3 en wordt de komende jaren op de IHC-werf in Krimpen aan den IJssel gebouwd.

Het nieuwe schip wordt één van de grootste sleephopperzuigers in de Boskalis-vloot. Het energie-efficiënte scheepsontwerp voorziet onder meer in een volledig dieselelektrische installatie en voortstuwing via Azipods.

Voorbereid voor methanol

Deze technologische innovaties moeten, in combinatie met het geoptimaliseerde ontwerp van het onderwaterschip en een geavanceerd automatiseringssysteem, zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik.

Het schip wordt ook al voorbereid op het gebruik van (groene) methanol als alternatieve brandstof. De methanolinstallatie en -opslagtanks aan boord maken deze overstap mogelijk. De hoofdmotoren, uitgerust met tweetrapsturbo’s, kunnen door zowel conventionele brandstoffen als duurzamere varianten zoals biodiesel en methanol worden aangedreven.

In 2026 in de vaart

Met twee zuigbuizen met onderwaterpomp en twee perspompen met een gecombineerd persvermogen van 15.000 kW is de nieuwe sleephopperzuiger zeer geschikt om zand te baggeren en over lange afstanden te persen.

Het nieuwe schip komt naar verwachting medio 2026 in de vaart. Boskalis verwacht dat het door het geavanceerde ontwerp en de ultramoderne technologie een belangrijk bijdrage gaat leveren aan de verduurzaming van de baggervloot.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -