- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoskalis schakelt in Waalhaven over op walstroom

Boskalis schakelt in Waalhaven over op walstroom

- Advertentie -

Delen

Boskalis heeft op 14 november een grootschalige walstroomvoorziening in gebruik genomen in de Rotterdamse Waalhaven. Bij dit servicecenter beschikt Boskalis over ligplaatsen waar schepen worden ge(de)mobiliseerd voor allerlei eigen projecten.

Voortaan zullen de daar afgemeerde schepen hun dieselaangedreven generatoren uitschakelen en gebruikmaken van groene walstroom. Daarnaast zal de walstroominstallatie van Rotterdam Shore Power worden ingezet voor uiteenlopend elektrisch materieel dat Boskalis inzet voor projecten in de regio.

Rotterdam Shore Power is een joint venture van Eneco en Havenbedrijf Rotterdam. Dit bedrijf is eigenaar van de walstroominstallatie, maar Boskalis heeft de netaansluiting in eigen beheer gerealiseerd. De door Eneco geleverde groene stroom is afkomstig van Eneco Hollandse Wind & Zon bronnen. Het project wordt mede gefinancierd door de gemeente Rotterdam en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de EU.

Minder uitstoot

De walstroominstallatie levert naar verwachting 2 GWh groene stroom per jaar, wat resulteert in een CO2-reductie van 1.600 ton. Daarnaast draagt walstroom bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit door een vermindering van fijnstof- en stikstofuitstoot. Ook het geluidsniveau neemt af.

De nieuwe walstroominstallatie maakt deel uit van een reeks maatregelen waarmee Boskalis zijn CO2-uitstoot wil verlagen en het gebruik van duurzame energiebronnen op de kantoren en servicelocaties bevorderen. Zo zijn in de afgelopen jaren duizenden zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van de kantoren op de Boskalis-campus in Papendrecht en in Singapore en op het dak van het centraal distributiecentrum in Vlaardingen. Daarnaast is een grootschalige laadpaal-infrastructuur voor elektrische auto’s op de campus in Papendrecht in gebruik genomen. Met 252 oplaadpunten is het een van de grootste in zijn soort in de Benelux.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -