- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Baanbrekende” bedrijfscao voor riviercruisevaart

“Baanbrekende” bedrijfscao voor riviercruisevaart

- Advertentie -

Delen

Ruim 3.000 Europese riviercruise-werknemers vallen onder de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst die Nautilus International en de Zwitserse River Advice Group hebben afgesloten. De vakbond noemt het een “baanbrekende cao”.

Het contract werd 1 november ondertekend door CEO Robert Straubhaar van de River Advice Group en de Zwitserse secretaris Holger Schatz van de maritieme vakbond. De overeenkomst heeft betrekking op 3.000 River Advice-medewerkers, die voor verschillende touroperators en reders in Europa werken op circa honderd riviercruiseschepen.

In het contract is betaling van het minimumloon geregeld voor zowel hotel- als nautisch personeel. Daarnaast is het contract gericht op de samenwerking van de Europese sociale partners bij het invoeren van redelijke werkuren.

Mijlpaal

Nautilus-bestuurder Holger Schatz: “De sociale partners onderschrijven dat alleen uitgebreide transparantie de bescherming van multinationale werknemers kan garanderen. Juist omdat frequente veranderingen van territorium en schepen onder verschillende vlaggen, evenals culturele en taalbarrières, een behoorlijke kwetsbaarheid van het personeel met zich meebrengen.”

“Dit contract is een mijlpaal op de lange weg naar sociaal aanvaardbare regelgeving en verbetering van de arbeidsomstandigheden in deze sector. Het maakt ook deel uit van de gecoördineerde inspanningen van de Europese sociale partners om een juridisch waterdichte en sociaal aanvaardbare sector te creëren.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -