ASV start enquête over tekort ligplaatsen

0
(archieffoto Tekst & Toebehoren)

Door corona is er minder ladingaanbod voor de binnenvaart. De afname van het werk heeft volgens de ASV als gevolg dat steeds meer schepen ligplaats zoeken om te wachten op nieuwe lading. Om te achterhalen waar de tekorten aan ligplaatsen het grootst zijn en waar schepen na drie dagen verplicht op zoek moeten naar een nieuwe ligplaats, houdt de organisatie een enquête.

De extra belasting van de ligplaatsen komt bovenop het regulier gebruik voor overnachten, vakantie, reparatie, et cetera, stelt de ASV. De schippersvereniging is in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het structurele tekort aan ligplaatsen in Nederland. “Dat wordt door een schaarste aan werkaanbod nog eens extra zichtbaar.”

Knelpunten

De ASV inventariseert waar de grootste knelpunten zitten. “Omdat wij spreken namens de schippers willen wij dus ook graag input van de schippers omdat zij tenslotte het beste weten hoe het daadwerkelijk zou moeten zijn.”

Vandaar de enquête. Die is op de website van de ASV te downloaden. Men kan het ingevulde formulier onder vermelding van “enquête ligplaatsenbeleid” mailen naar ligplaatsen@algemeeneschippersvereeniging.nl of per post versturen naar:
Algemeene Schippers Vereeniging
Zwartewaalstraat 37
3081 HV Rotterdam

De ASV gaat alle enquêtes bundelen en een verslag van de uitkomsten aan het ministerie overhandigen. Invullen kan tot 10 augustus 2020.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.