Arnout Damen treedt aan als CEO

0
Arnout Damen. (foto Damen Shipyards Group)

Per 1 januari wordt Arnout Damen de nieuwe CEO van Damen Shipyards Group. Tegelijkertijd schakelt het scheepsbouwconcern over op een divisiestructuur om daarmee slagvaardiger en efficiënter de markt te kunnen bedienen. 

Arnout Damen (49) neemt het stokje over van René Berkvens, die ruim dertien jaar als CEO aan het roer heeft gestaan van Damen Shipyards Group. “We zijn René enorm veel dank verschuldigd voor zijn inzet als topman van ons bedrijf”, aldus nestor Kommer Damen. “Onder zijn leiding is Damen uitgegroeid tot een wereldwijd opererende, toonaangevende speler. Wij zijn dan ook blij dat hij zijn kennis, netwerk en ervaring blijft inzetten voor het bedrijf in voorbereiding op zijn toetreding tot de raad van commissarissen.”

Arnout Damen is de zoon van Kommer Damen. Hij heeft zich al vele jaren kunnen voorbereiden op de stap naar het CEO-schap. In de afgelopen negen jaar was hij al lid van de raad van bestuur. Hij was achtereenvolgens verantwoordelijk voor operations en commerciële zaken.

Divisiestructuur

In zijn nieuwe functie als CEO is zijn eerste prioriteit de verdere invoering van de divisiestructuur. “De voorbereidingen hiervoor lopen al enige maanden. Per 1 januari gaan we officieel over”, licht Arnout Damen toe.

“Damen staat bekend als een innovatief en daadkrachtig bedrijf dat heel nauw samenwerkt met zijn opdrachtgevers. Dat willen we graag behouden. Met de groei van afgelopen jaren is de omschakeling naar een divisiestructuur logisch geworden om dicht op de diverse markten te blijven zitten en daarin onze koploperspositie op het gebied van kwaliteit, digitalisering en verduurzaming verder uit te bouwen.”

In zijn functie als Chief Commercial Officer wordt Arnout Damen per 1 januari opgevolgd door Jan-Wim Dekker.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.