Damen Maaskant: nieuwe werfhal en nieuwe naam

0
De nieuwe hal op de Stellendamse werf is 70 meter lang en 20 meter breed. (foto Damen Shipyards Group)

Een nieuwe loods biedt Maaskant Shipyards Stellendam, gespecialiseerd in nieuwbouw van schepen voor de visserij en scheepsconversies, de mogelijkheid om zijn activiteiten uit te breiden en projecten uit voeren onder ideale condities. Op de hal prijkt het nieuwe logo met de nieuwe naam: Damen Maaskant.

“In deze tijd waarin de Noordzeevisserij het moeilijk heeft, hoop ik dat deze nieuwe hal Damen Maaskant in staat zal stellen om goed werk te blijven leveren voor de vissersvloot en om ook werk in nieuwe segmenten aan te trekken”, zei Kommer Damen in een feestelijke rede bij de opening van de hal op vrijdag 3 september. Samen met Rietje Maaskant verrichtte de bestuursvoorzitter van Damen Shipyards de openingshandeling. De integratie van beide bedrijven, elk met een lange geschiedenis, werd hiermee benadrukt.

Scheepsrenovaties

De hal op de Stellendamse werf is 70 meter lang en 20 meter breed. Hij is gebouwd voor hoogwaardige scheepsrenovaties. Schepen tot 18 meter hoog kunnen door de grote schuifdeuren naar binnen. Er is een overhead-kraan voor het hijsen en plaatsen van zware onderdelen. Stofafzuiging maakt de lucht schoon voor de medewerkers, ook bij verfwerkzaamheden. Wanden met de hoogst mogelijke isolatiewaarde voor dit soort gebouwen maken de loods energievriendelijk, helemaal in combinatie met verwarming door infrarood panelen.

Kommer Damen verrichtte de opening samen met Rietje Maaskant. (foto Damen Shipyards Group)

Brandstof en emissie verminderen

Damen Shipyards Group kocht in 1984 de werf Maaskant Shipyards Stellendam, die toen al een goede naam had als bouwer van vissersschepen. Voortbouwend op die reputatie is sindsdien de naam Maaskant van de scheepsbouwer die in 1948 de werf oprichtte, nog altijd in gebruik.

Damen Maaskant kan gebruik maken van de expertise binnen de groep. Damen Shipyards ontwikkelt werkschepen, vrachtschepen, binnenvaartschepen, jachten en patrouilevaartuigen volgens gestandaardiseerde ontwerpen met modulaire componenten. Elektrisch aangedreven schepen, schepen met alternatieve brandstoffen, slimme energievoorziening aan boord van werkschepen voor zowel de voortstuwing als de werktuigen aan boord: Damen heeft op al deze terreinen al technieken ontwikkeld en gebouwd.

Door deze kennis en ontwikkeling toe te passen op het visserijportfolio voor brandstof- en emissiebesparende doeleinden probeert Damen Maaskant de sector door de transitie te loodsen. De gecombineerde naam Damen Maaskant drukt dit uit: lange ervaring in de bouw van schepen voor de visserij gecombineerd met innovatieve techniek die zich al bewezen heeft.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.