- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws'Amerongen' vier dagen gestremd

‘Amerongen’ vier dagen gestremd

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek: Driel, Amerongen en Hagestein. Het overgaan van zowel de sluizen als de stuwen van lokale naar centrale bediening, is onderdeel van deze renovatie. In 2019 zijn hiervoor drie stremmingsperiodes gepland. Complex Amerongen is op donderdag 13 juni als eerste aan de beurt.

Per complex moet de scheepvaart rekening houden met een stremming van vier dagen rondom een weekend. Tijdens deze stremmingsperioden is er geen doorvaart mogelijk via het betreffende complex. Schepen varen dan om via de Waal. De stremmingen starten op donderdagavond om 22.00 uur en duren tot en met maandagavond 22.00 uur.

Centrale bediening

Vanaf eind 2019 is het mogelijk om alle drie de complexen vanuit één locatie te bedienen. Dit gebeurt vanuit het nieuwe bediengebouw in Amerongen. De oude bediengebouwen op de complexen in Amerongen en Hagestein worden gesloopt. Het bediengebouw op complex Driel blijft behouden.

Voor de overgang naar centrale bediening is het nodig om diverse werkzaamheden uit te voeren. Onder andere worden de systemen aangesloten en uitgebreid getest. Dit gebeurt in drie periodes:

  • complex Amerongen: donderdag 13 tot en met maandag 17 juni 2019
  • complex Hagestein: donderdag 26 tot en met maandag 30 september 2019
  • complex Driel: donderdag 7 tot en met maandag 11 november 2019

De stremmingen zijn rond het weekend gepland om de hinder voor de scheepvaart te minimaliseren. Actuele informatie is te vinden op www.vaarweginfo.nl.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -