ABN AMRO: “Investeer in samenwerking”

0

“Het economisch herstel in de sector transport & logistiek is ingezet, maar één zwaluw maakt nog geen zomer.” Dat zei Bart Banning, sector banker Transport & Logistiek bij ABN AMRO. Tijdens een seminar georganiseerd door ABN AMRO vertelden afgelopen donderdag drie experts over Venlo, de stad die onlangs is uitgeroepen tot logistieke hotspot. “Het is belangrijk dat ondernemers juist nu doorgaan met het ontwikkelen van hun bedrijf en niet achterover leunen omdat de crisis voorbij lijkt te zijn”, aldus Banning.

Het seminar in Venlo trok ondernemer uit alle transportsectoren. (foto ABN AMRO)

De crisis heeft de grilligheid van de markt en kwetsbare plekken duidelijk blootgelegd, zo bleek onlangs uit ABN AMRO’s Visie op Transport en Logistiek. Banning: “Prijsontwikkelingen zijn mager, ondanks het herstel en aantrekkende volumes. Dit is mede te wijten aan de overcapaciteit die nu nog zichtbaar is. Het is daarom belangrijk dat ondernemers bewust blijven inspelen op de logistieke behoeftes van klanten. Laat je toegevoegde waarde zien, op welke gebieden is uw bedrijf nu en in de toekomst onderscheidend van anderen. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, een onderwerp dat je samen met je opdrachtgevers op de agenda móét hebben, maar ook via intermodale oplossingen.”

Samen investeren
Joris Tenhagen, program manager logistics bij NV Regio Venlo beaamt het verhaal van Banning. “De markt trekt inderdaad langzaam aan en is continu in beweging. Interessante ontwikkeling is dat steeds meer bedrijven kiezen voor Venlo als vestigingsplaats. Onlangs vestigden Stryker en Unico Logistics zich nog in deze stad vanwege de aanwezige infrastructuur en de goede beschikbaarheid van grond en logistiek vastgoed.”
Ook een van de redenen dat Venlo is uitgeroepen tot logistieke hotspot in 2010. “Het probleem is echter dat je er als ondernemer alleen niet komt. Investeren in samenwerking is een must, maar doe het samen én met de beschikbare middelen.”

Bargeterminal
Een andere investering in Venlo als logistieke stad is de ontwikkeling van de bargeterminal bij TCT Venlo. “Venlo kan zich gelukkig prijzen: de stad is met haar bargeterminal al jaren een voorbeeld voor Amsterdam”, beweert Peter Verschoor, managing director van TCT Venlo. “Het is belangrijk om in onze sector een goede achterlandverbinding te hebben, als je weet dat de helft van het vervoer naar Venlo gaat. Ongelofelijk hoe deze regio aantrekt.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.