- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekPuur, eerlijk, idealistisch en nog lekker eten ook

Puur, eerlijk, idealistisch en nog lekker eten ook [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

What you see is what you get. Trattoria Borgo d’Aneto in Rotterdam is Italiaans, maar die Engelse uitdrukking maakt het snelst duidelijk waar het restaurant voor staat. “De Italiaanse keuken is puur, eerlijk, zonder fratsen en opsmuk. Datzelfde gaat op voor de jongeren die hier lerend werken: ze zijn eerlijk, zeggen wat ze vinden. Het gaat om jongeren die vaak geen reguliere stageplaats kunnen vinden. In de trattoria krijgen ze wél de ruimte om werkervaring op te doen en hun talenten te ontwikkelen.”

 

Faouzi Chihabi en Jessie Voermans bewijzen dat een leerbedrijf ook commercieel succesvol kan zijn. (foto’s Borgo d’Aneto)

Dat zegt Faouzi Chihabi. De bevlogen ondernemer zet samen met zijn zakenpartner Jessie Voermans al twaalf jaar projecten op die onderwijs en ondernemerschap combineren. Een van die projecten is Trattoria Borgo d’Aneto. De zaak is een leerbedrijf, maar ook een gewoon horecabedrijf.
“Je moet het als commercieel bedrijf opzetten”, legt Faouzi uit. Trattoria Borgo d’Aneto moet zelf zijn broek ophouden. Dat het om het echie gaat, heeft een positieve uitwerking op de jongeren. “Ze realiseren zich dat zij ook belangrijk, dat zij ook verantwoordelijk zijn voor hoe het hier draait. En of we kunnen blijven bestaan. We zijn een team en iedereen telt mee.”

Uitzicht
Trattoria Borgo d’Aneto is gevestigd in de Rotterdamse wijk Feij­enoord. Op de hoek van de Nijverheidstraat aan de Nieuwe Maas, bij de invaart van de Nassauhaven. Faouzi Chihabi is blij met de onverwachte aandacht van De Binnenvaartkrant. Klandizie is welkom – al hebben ze daar niet over te klagen bij Trattoria Borgo d’Aneto – maar hopelijk leidt dit artikel niet tot filevorming van schepen die voor de deur willen afmeren. Want eerlijk is eerlijk: dat uitzicht op de rivier en op (een deel van) de beroemdste skyline van Nederland is ongekend.

 

Op de kade is zomers een zonnig terras. Er kunnen ook feesten en recepties worden gehouden.

Ze vestigden het restaurant er in september 2009 nadat het complete woonblok (Nijverheidstraat, Feijenoordkade en Dillenburgstraat) was gerenoveerd. Nou ja, gerenoveerd…zeg maar nieuw gebouwd. Onder de naam ‘Panorama Dillenburg’ werden nieuwe woningen gebouwd achter de historische en gerestaureerde gevels. De naam van de trattoria is de letterlijke vertaling van Slot Dillenburg, waar de Oranjes vandaan komen (Willem van Oranje werd er geboren). En hoe toepasselijk: aan de overkant van de Nieuwe Maas heeft raderstoomboot De Majesteit haar vaste ligplaats.

Groeimodel
De inrichting is rustig, maar sfeervol. Het meubilair is van donkerhout, gecombineerd met olijfkleurige lederen bekleding. Bij de open keuken staat een hoge leestafel met uiterst comfortabele barkrukken.
Binnen zijn 40 couverts. In de lente en de zomer is er een prachtig terras op de kade. Daar kunnen ook feesten en recepties worden gehouden. Dat geldt eveneens voor de zaak op tijdstippen dat het restaurant niet open is. Trattoria Borgo d’Aneto is op werkdagen geopend voor de lunch (van 11.30 tot 14.00 uur) en op donderdag- vrijdag en zaterdagavond (van 17.30 tot 23.00 uur) voor het diner.
“We hanteren een groeimodel”, zegt Faouzi. “We zijn begonnen met lunches en de avondopening op vrijdag. Inmiddels zijn daar de donderdag en zaterdag bijgekomen. En we zien mogelijkheden voor verdere uitbreiding van de openingstijden.”
De lunchkaart wisselt elke week; de dinerkaart om de week. Ze zijn niet heel erg uitgebreid, maar er is voldoende keuze (vlees, vis én vegetarisch) en er staan verrassende, gewaagde gerechten tussen. “Onze chef-kok is pas 22, maar hij heeft het vak geleerd van de beste Italiaanse kok uit Rotterdam. We bereiden alles vers; er wordt zelfs niets voorgesneden. Dat kost extra tijd, maar je proeft het verschil.” Zelfs de broodjes (voorgebakken, rechtstreeks uit Italië afkomstig) worden per bestelling afgebakken.
Bij het diner kunnen de voor-, hoofd- en nagerechten los worden besteld, maar wie ze combineert tot een 3-gangenmenu, betaalt slechts € 27,50.
Parkeren – er is plek zat voor de deur – is gratis. Het uitzicht ook.

Trattoria Borgo d’Aneto
Nijverheidstraat 2
3071 GC Rotterdam
(010) 2907732
[email protected]
www.borgodaneto.nl

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -