- Advertentie -
- Advertentie -
HomeMeer subsidiegeld voor schonere motoren

Meer subsidiegeld voor schonere motoren

- Advertentie -

Delen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt 17,2 miljoen euro extra beschikbaar voor de Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen 2021-2025 (SRVB). Dat heeft minister Barry Madlener bekendgemaakt.

De regeling loopt nog in 2024 en 2025. Voor 2024 is er 11,1 miljoen extra beschikbaar. Daarmee komt het budget uit op 24 miljoen euro. Voor 2025 is er 19 miljoen euro beschikbaar. Dat is 6,1 miljoen meer dan eerder beschikbaar was. Het totale budget voor 2024 en 2025 is daarmee 43 miljoen.

Stage V-motor

Het gaat om de subsidie voor de verduurzaming en vervanging van een bestaande motor door een Stage V-motor of een aan Stage V-motor gelijkwaardig erkende motor of de aanschaf en installatie van een SCR-katalysator (eventueel in combinatie met een roetfilter).

Deze subsidie is sinds 2021 zeer populair. De huidige inschrijvingsperiode loopt nog tot 31 oktober. Maar al op de eerste dag, 4 juli, waren meer aanvragen gedaan dan waarvoor geld beschikbaar is. Nu het budget is verhoogd komen meer aanvragen die op 4 juli zijn ingediend, in aanmerking voor subsidie.

Drie keer overtekend

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vermeldt op de pagina over de regeling dat er in totaal meer dan 200 aanvragen zijn binnengekomen. “Het totale budget is ongeveer 3 keer overtekend.  U kunt formeel nog een aanvraag doen. Houd er wel rekening mee dat de kans klein is dat u nog in aanmerking komt voor subsidie.”

Er geldt een subsidiebedrag van maximaal 400.000 euro per vaartuig. Als elke aanvrager dat bedrag krijgt, komen dit jaar 60 schepen in aanmerking.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -