- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsILT controleert containerschepen op vaartijden

ILT controleert containerschepen op vaartijden

- Advertentie -

Delen

De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert deze zomer binnenvaartcontainerschepen op bemanningssterkte en op werktijden van de bemanning. Bij de controles in de Rotterdamse haven kijkt de ILT onder andere naar de bemanningssterkte en administratie van de arbeid- en rusttijden om te zien of de regels worden nageleefd.

“Onderbemand varen en het onvoldoende genieten van de wettelijke voorgeschreven rust voor bemanningsleden vergroten de kans op incidenten of ongevallen door bijvoorbeeld oververmoeidheid”, schrijft de inspectie als toelichting bij de aangekondigde controles, waaraan ook de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond meedoet.

“Bovendien levert onderbemand varen economisch voordeel op ten opzichte van reders en/of exploitanten van binnenvaartschepen die zich wel aan de wettelijke voorschriften houden.”

 

Buiten kantoortijden

De controles zijn in juli en augustus. Zo wil de ILT achterhalen of de sector de regels goed naleeft. De inspecties zullen plaatsvinden buiten de reguliere arbeidstijden; met name in het weekeinde en ’s nachts. Tot nu toe gebeurden dergelijke controles meestal tijdens kantoortijden.

Bij geconstateerde overtredingen zal de ILT optreden. Dat kan variëren van waarschuwingen tot het opmaken van boeterapporten, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -